2 Mart 2015 Pazartesi

Yaşlanmayla ortaya çıkan cilt sorunlarınelerdir?


Yaş aldıkça cilt yapımız bozulmaya başlar. Zaman içinde makyajdan strese, hatalı beslenmeden zararlı alışkanlıklara kadar bir çok sebep bu süreci olumsuz etkiler ve yapının bozulmasına katkı sağlar.
Cilt yüzeyi eski pürüzsüz ve sıkılığını kaybetmeye başladığında ayna karşılaştığımız kişiye olan memnuniyetimiz gün geçtikçe azalır. İnce çizgi, kırışıklık, sarkma, leke, akne izleri gibi bir çok cilt sorunu güzelliğimize gölge düşürür. Cilt her geçen sene bir önceki seneye göre nem ve elastikiyet kaybeder. Bu da ona göstermemiz gereken özeni kat ve kat artırmamız gerektiğine bir işarettir. 30’lu yaşlardan sonra cilt sorunlarını ciddiye alıp gereken önemleri almazsak ilerleyen dönemde cilt sağlığımızı ve güzelliğimizi korumak daha da zorlaşacaktır. Yaş ile birlikte ciltte oluşan sorunları inceleyecek olursak;

Kırışıklıklar
Kırışıklıkların ortaya çıkması cildimizin elastikiyetini kaybetmesinin temel nedendir. Buna ek olarak; Doğal yaşlanma süreçleri, aşırı güneş ışığına maruz kalma, sert ve kuru iklim koşulları, aktif veya pasif sigara içiciliği, çevre ve hava kirliliği, stres, beslenme yetersizlikleri, egzersiz yapmama, aşırı mimiklerle konuşma,
aşırı makyaj ile cildin kuruması, cilt temizleme ve bakımı eksikliği gibi faktörlerde kırışıklıkların oluşumu ve ilerlemesi açısında etkilidir.

Açılmış Gözenekler
Cilt yüzeyinde bulunan küçük gözenekler vücut tarafından salgılanan sıvıların dışarı atılmasını sağlar. Yağ ve ter bu gözeneklerden çıkarken ayrıca cilt bu gözenekler sayesinde nemli kalır. Pek çok insanın ortak şikayeti, normalden daha geniş olan ve estetik açıdan sorun yaratan büyük gözeneklerdir. Cilt gözeneklerinin açılmasının veya büyük olmasının ana nedeni genetiktir. Ancak kötü cilt bakımı, güneşte uzun süre kalmak ve yaşlandıkça ciltte kaybedilen kollajen ve elastin de gözeneklerin genişlemesinde etkilidir.

Sarkma
Cilt sarkması pek çok kişinin problemidir. Cilt sarkması genel olarak 30 ’lu yaşlarda başlar. Yaş aldıkça sarkma oranı artar. Sarkmanın nedeni yerçekimi etkisidir. Cilt altında kollajen, elastik lifler ve hyaluronik asit azaldıkça cilt yerçekimine karşı koyamaz. Cildin sarkma oranını genetik yapı, güneş altında kalma derecesi, sigara içmek ve beslenme belirler. Ayrıca sık kilo alıp vermek, özellikle ileri yaşlarda sarkmanın en önemli sebeplerindendir. Cildin sarkması sonucu yüz ovalinde de bozulmalar ortaya çıkar.

Lekeler
Kahverengi lekeler herkesin kabusu olan ve güneş ışığına bağlı olarak ortaya çıkan oluşumlardır. Genellikle yüz gibi güneşe daha fazla maruz kalan alanlarda kendine yer bulan kahverengi lekeler, derideki melanosit adı verilen hücrelerin koyu kahverengi renkli melanin pigmenti üretmesi sonucu meydana gelir.  Yaşlanma ile artan kahverengi lekeler ya da karanlık noktalar ise yaşlılık lekeleri olarak bilinir.

Bu sorunların tamamının temel sebebi cildin nem ve elastikiyet kaybetmesine bağlıdır. Tüm bu yaşlanmaya bağlı ortaya çıkan sorunlarla mücadelede cildi kaliteli hale getiren yöntemlere başvurmak gerekir. Bu yöntemler yaşa ve yapıya göre düzenli olarak uygulamak en iyi sonuçları verir. En etkili yöntem cilt sarkmadan cildi sağlıklı hale getiren uygulamaları yapmaya başlamaktır. Son dönemde doktorların sıklıkla tavsiye ettiği Somon DNA Aşısı yöntemi, cilt kalitesinin arttırılması için oldukça idealdir. Özellikle cilt yapısını güçlendirmeyi hedefleyen bu yöntem ile cilt elastikiyet ve nemi artırılır. Cilt yeniden yapılandırılarak pürüzsüz ve parlak bir forma kavuşur.
Sistemle ilgili detaylı bilgi için tıklayın >> www.somondnaasisi.com


Sistemin etkilerini görmek için öncesi/sonrası fotoğraflarına göz atın >> http://www.somondnaasisi.com/#!pi-system-tedavi-sonuclari/cvn3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder