17 Mart 2015 Salı

Yetişkinlerde Akne Sorunu


Gençler ve ergenlik çağındakilerin ortak sorunu olarak bilinen Akne dermatoloji kliniklerine başvuru sebepleri arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Günümüzde 25 yaş sonrasında da giderek artan bir problem haline gelmeye başlayan aknelerin (sivilce) uygun tedaviyle kontrol altına alınabilir. Ancak uzmanlar erişkin aknesinin tedaviye daha dirençli olduğunu belirtmektedir.

Akne,15-45 yaş aralığında dermatoloji kliniklerine başvuru nedenleri arasında diğer hastalıklara göre açık ara öndedir. Ergenlik çağında erkeklerde daha sık görülen akne, erişkinlik döneminde ise daha çok kadınları etkilemektedir. Erişkin akneleri olarak adlandırılan 25 yaş sonrası akneleri ağırlıklı olarak ağız ve çene çevresinde uzun süre devam eden derin yerleşimli lezyonlar şeklinde olup kaşıntı ve ağrı gibi yakınmalara yol açabilmektedir.

Klasik olarak akne oluşumu derideki yağ bezleri tarafından üretilen sebumun gözenekleri tıkaması, bakterilerin buralara yerleşmesi ve bunun sonucunda iltihaplı sivilcelerin gelişmesine bağlıdır. Erişkin aknesi ise daha karmaşık, henüz tam olarak nasıl ortaya çıktığı yeterince aydınlatılamamış bir akne çeşididir.

Yeişkinlerde görülen akneler için dünyada en çok tercih edilen yöntem kimyasal peeling yöntemidir. Ancak kimyasal peeling, tedavi esnasında kişiye ağrı ve acı yaşatabilir. Tedavi sonrasında da kişiyi sosyal hayattan uzaklaştırır. Bu doğrultuda geliştirilen son teknolojiler, kimyasal peelingin etkin tedavi mekanizması ve hasta konforu göz önüne alınarak ortaya bio-COS tedavisini çıkarmıştır. Bio-COS tedavisiyle akne ve akne skar tedavilerinde hasta memnuniyeti sağlanmaktadır.

Sistemi uygulayan klinikleri öğrenmek için tıklayın >>> http://renovasy.com/satis-noktalari/
Akne ve akne skar tedavisindeki iyileşmeye ait öncesi/sonrası fotoğraflarını görmek için tıklayın >>> http://renovasy.com/neden-renovasy/oncesi-sonrasi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder