18 Ağustos 2014 Pazartesi

Cildin yaşlanma sürecinde bizi neler bekler?


Bazı insanlarda, intrinsik yaşlanma olarak da adlandırılan doğal yaşlanma süreci 20’li yaşların ortasında başlar. Ultraviyole ışınları ve nikotin tüketimi gibi dış etkenler de cildin yaşlanmasını hızlandırır. Aşağıda farklı yaş gruplarında en çok görülen yaşlanma belirtilerini gösteren bir liste bulabilirsiniz. Ancak listede yer alan değerlerin ortalama değerler olup her insan için geçerli olmadığını belirtmek istiyoruz. Listedeki belirtiler kadınlar için geçerli. Kadınlarda yaşlanma süreci erkeklere göre 10 yıl daha erken başlar. Ancak erkeklerin yaşlanma süreci daha hızlı ilerler.

25 yaşından itibaren
Bazı insanlarda hücre bölünmesi bu yaşlarda yavaşlamaya başlar. Bunun sonucunda cildin üst tabakası incelir ve elastikiyetini kaybeder.

30 yaşından itibaren
Gözlerin arasında glabella adı verilen mimik kırışıklıkları ortaya çıkabilir. Burun ile üst dudak arasındaki nazolabial kırışıklıkları da bu yaşlarda belirebilir. Ayrıca göz çevresinde kaz ayağı adlı kırışıklıklar görülebilir.

40 yaşından itibaren
Yüzde küçük kırışıklıklar ve buruşmalar ortaya çıkar. Mevcut olan kırışıklıklar derinleşir; cilt nem kaybetmeye başlar. Menopoz kadınlarda iz bırakır: Östrojen hormonunun üretimi yavaşlar ve birçok etkiye neden olur. Bunlardan biri cildin incelip hassaslaşmasıdır.

50 yaşından itibaren
Cildin elastikiyeti azalmaya devam eder. Cildin renk maddesi melaninin belirli noktalarda birikmesi sonucu yaşlılık lekeleri ortaya çıkar.

Cilt yaşlanması durdurulamaz ancak yavaşlatılabilir. Kırışıklıklarınızı gidermek ve zamanla elastikiyetini kaybetip sarkmaya başlayan cildinizi yenilemek için bizimle temasa geçin-> info@optimusmedikal.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder