12 Ağustos 2014 Salı

KURUYAN CİLT HIZLI YAŞLANIR


Kuru Cilt Çabuk Yaşlanıyor
Cildinizin her daim neme ihtiyaç duyduğu unutulmamalıdır. Genç yaşlarda ciltte yeteri kadar nem bulunmaktadır ve bu sebeple gergin ve parlak bir görünüme sahiptir. Ancak zaman geçtikçe cilt nemini kaybetmeye ve buna bağlı olarak matlaşıp kırışmaya başlar. Gençlik zamanlarında kendimize yeterli özeni göstermezsek, ilerleyen yıllarda ciltteki yıpranma ve yaşlanma etkileri daha çabuk ve derin görülür. Cildinizdeki yaşlanma etkilerini en aza indirmek için öncelikle cildi temiz ve nemli tutmak gerekir.

Cilt kuruluğunu tetikleyen ve yaşlanmayı hızlandıran faktörler nelerdir?
Sigara, alkol, yetersiz beslenme, güneş ışınları yaşlanmayı hızlandıran olumsuz çevresel faktörlerdir. Yüz, göğüs ve kolların dış bölgeleri gibi açık bölgeler güneşe bağlı olarak daha çabuk yaşlanır. Kırışıklıklar, lekeler, deride solukluklar izlenir.  Deride aşırı kuruluk, kalınlaşma, esneklik kaybı, kılcal damarlar gelişir. Bu kişiler normal yaşlarından çok daha yaşlı görünürler. Sigara, iç ve dış yaşlanmayı tetikler. Sigara içen bireylerde kırışıklığın yanı sıra derinin grimsi bir renk aldığı gözlenir. 



Genellikle 30’lu yaşlardan sonra yüzde kırışıklıklar oluşmaya başlar. Bu yaşlardan itibaren cilde dışarıdan destek vermek şarttır. Kullanacağınız cilt bakım kremlerinizin yanı sıra cilt gençliğini korumak için biorevitalizasyon programlarını de yaptırmak gereklidir.  Ciltte eksilen maddeleri yerine koymak ve bu sayede cildin gençliğini korumak mümkündür. Son zamanların en etkin biorevitalizasyon programı olarak karşımıza çıkan Pİ System, Somon DNA’sı ve Hyalüronik asidin kombine olarak kullanıldığı bir yöntemdir. Bu yöntem sayesinde hem genç ve hem de olgun ciltlerde yenilenme sağlanır. Genç ciltler için, ince çizgilerin oluşumunu önlemede, göz çevresi kırışıklıklarına engel olmada yaygın olarak kullnılan bu yöntemde, olgun ciltlerde rastlanan foto hasarlanmalar da giderilir. Cilt eski nem dengesine kavuşup, günden güne parlamaya, elastikiyet kazanmaya ve pürüzsüzleşmeye başlar.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder