6 Ağustos 2014 Çarşamba

Erkeklerde Yaşa Göre Bakım


Erkek cildi, yaşlanma konusunda kadın cildine oranla çok avantajlı... Uzmanlar bunun erkeklere 15 yıla kadar zaman kazandırabileceğini söylüyor. Ancak iyi bakımla.

Son yıllarda eşlerinin ve annelerinin nemlendiricilerine dadanan erkekler olduğunu duyuyorum. Global bir araştırmaya göre de erkeklerin yüzde 57’si kadın cilt bakım ürünlerini kullanıyor. Kadınlar için sevindirici bir gelişme! Hem ömür uzuyor, güzel yaşlanmak herkesin hakkı. Ancak erkek kozmetiğinin pazar payına bakarsak bu konuda veriler pek parlak sayılmaz. Zira oran yüzde 3’ün biraz üstünde. Eşlerinin kremleriyle idare ederlerse pazara yansımaz elbet, ama erkek cildinin ihtiyaçları bir noktadan sonra kadınlardan ayrılıyor. Öncelikle belirtelim, kıskanılacak derecede avantajlılar!
Uzmanlar, kolajen miktarına bakarak erkek cildinin kadından 15 yıl daha geç yaşlanabileceğini söylüyor. Ayrıca testosteron uyarısıyla derilerinin yüzde 25 daha kalın ve daha sıkı, yağ salgısının da daha fazla olması geç yaşlanmalarında etkili. Bir de buna peeling etkisi yaratan tıraş eklenirse, neredeyse hepsi birer Benjamin Button!
Ancak bakılmayan erkek cildi de elbette hem cinslerine göre daha hızlı yaşlanıyor. Dahası, çalışma ve yaşam şartları erkek cildinin avantajlarını neredeyse ortadan kaldırıyor. Bir de üstüne erkeklerin daha az güneş koruyucu ve anti-aging kremler kullanması eklenince...
Erkeklerin de tıkanmış gözenekleri ve çevre kirliliğinin deri üzerindeki birikimlerinden arınmak için yıkama jelleri kullanmaları gerekiyor. Yağlı cilde sahip erkeklerinse tonik kullanması da kaçınılmaz. Ancak elbette bakımları bununla bitmiyor. Her yaşta farklı ihtiyaçlar gösteren erkek cildinin bakım evreleri;
1-17 yaş: Doğumdan itibaren mineral içerikli 50 korumalı “oil free” güneşten koruyucu kullanılmalı. Ergenlik dönemiyle birlikte sadece yıkama jeli kullanılabilir. Yıkama jelinin içeriği de önemli. Özellikle büyüme faktörleri içeren yıkama jelleri cildin yenilenme sürecini harekete geçirdiğinden dolayı oldukça faydalıdır.
18-30 yaş: Yıkama jeli, tonik ve C vitaminli serumlar bakımlara eklenmelidir. C vitamini için nano teknoloji ile üretilmiş ürünlerin kullanımı önerilir. Bu teknoloji sayesinde c vitamini derinin istenilen alt tabakasına ulaşımı sağlanır. Bunun yanı sıra mutlaka haftada ya da 15 günde bir profesyonel cilt onarım sistemi uygulaması yapılmalıdır. Cilt tipine ve sorununa özgü olarak seçilen bu tedaviyle cilt yenilemesi sağlanır ve cilt sorunları giderilir.
30-45 yaş: Ek olarak göz çevresi kremleri ve hyalüronik asitli gece kremlerii kullanımı şarttır. Bu yaşlarda kırışıklık oluşumu gözlemlenecek seviyeye ulaşır. Engellemek ise önerilen bakımlar tekrarlanırsa mümkündür. Yine 15’te bir ya da 1 ayda bir profesyonel olarak cilt onarım sistemi yaptırılmalıdır. Sarkma sorunları da bu yaş aralığında ortaya çıkar. Sarkma oluşmadan önce önlem almak önemlidir. Bunun için Pİ System uygulaması tavsiye edilir. Bu sistemin, Somon DNA’sı aşısı ve Hyalüronik asit yardımıyla sarkma ve yaşlılık izlerinin yavaşlatılması mümkündür.

45+ yaş: 45 yaş üzerinde kırışıklıklara ek olarak leke sıklıkla karşımıza çıkan bir problemdir. Yine düzenli olarak yaptıracağınız cilt onarım sistemi güneş ve yaşlılık lekelerinin giderilmesini sağlar. Yine Pİ System uygulamasının düzenli olarak yaptırılması yaşlılık izleri ve sarkmalardan kurtulmanızı sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder